bus auto fiets
Menu

Locatie Hof van Overasselt

Waar ligt Hof van Overasselt en wat heeft de omgeving je allemaal te bieden?

Over Overasselt

Het mooie dorpje Overasselt is de perfecte woonplaats als je op zoek bent naar rust en ruimte voor het hele gezin. In de weidse omgeving vind je volop natuurschoon. Tegelijkertijd ben je binnen no-time in het bruisende Nijmegen met al haar stadse voorzieningen. Het beste van beide werelden!

  • De omgeving

    De prachtige bos- en waterrijke omgeving van Overasselt nodigt uit om fraaie wandel- en fietstochten te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de Overasseltse of Hatertse Vennen, in natuurreservaat Erpewaai of langs de oevers van de Maas. Door de centrale ligging van Hof van Overasselt ben je zo in Nijmegen. De nabijgelegen snelwegen brengen je snel naar andere delen van Gelderland, Brabant en Limburg.

  • Wat zit er in de buurt?

    Overasselt is een gezellig dorp met rust, ruimte en volop mogelijkheden voor kinderen om veilig te spelen en op te groeien. Je vindt er onder meer verschillende winkels en horecagelegenheden, een basisschool en meerder (sport)verenigingen. Iets ten Noorden van Overasselt ligt Nijmegen met al haar stadse faciliteiten en onderwijsmogelijkheden op alle niveaus.

  • Wat doe je in je vrije tijd?

    Op het gebied van sport heeft Overasselt genoeg te bieden. Bij Sporthal Overasselt kun je terecht voor van alles: van voetbal, basketbal en korfbal tot tennis, badminton en hockey. Daarnaast zijn er in Overasselt en omgeving verschillende mooie kerken, oude boerderijen en de ruïne van de Sint-Walrickkapel te bewonderen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staat de afstand (in minuten) per fiets, openbaar vervoer en auto beschreven.

Naar
Overasselt Centrum 3 2 9
Basisschool 4 3 11
Supermarkt 3 2 9
Nijmegen Centrum 38 22 36
Haterste en Overasseltse Vennen 9 3 11

Hotspots in de buurt van Overasselt

Overasseltse en Hatertse Vennen
1

Overasseltse en Hatertse Vennen

Dit is een prachtig vennengebied van ongeveer 520 hectare! Je vindt hier ongeveer 20 vennen en schitterend rivierduin-, heide- en bosgebied. Een ideale plek om heerlijk te gaan wandelen, fietsen of hardlopen. Alleen of samen met je gezin.

Het Buitencentrum
2

Het Buitencentrum

Het Buitencentrum in Overasselt is de perfecte plek voor avontuurlijke groepsuitjes (vanaf 10 personen). Zo zijn er onder meer twee spannende escaperooms, een klimbos, verschillende leuke groepsactiviteiten. Ook overnachten in de natuur en een lekker hapje eten behoort tot de mogelijkheden.

Buurderij De Lage Hof
3

Buurderij De Lage Hof

Het multifunctioneel centrum Buurderij De Lage Hof ligt op steenworp afstand van Hof van Overasselt en is dé ideale plaats om de inwoners van Overasselt, Nederasselt en omgeving te ontmoeten. In de Buurderij zijn een agrarisch museum, dagbesteding voor ouderen en een huiskamercafé te vinden. In het café kun je terecht voor een praatje en een kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart!