bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Onthulling eerste Optimaat-woning bij Hof van Overasselt!

4 oktober 2021

Op de bouwplaats van Hof van Overasselt voltrok zich afgelopen vrijdag 1 oktober een feestelijk moment: de onthulling van de eerste Optimaat-woning.

In samenwerking met partner Emergo heeft KlokGroep het woningconcept Optimaat ontwikkeld. Hiermee worden betaalbare en duurzame woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd die snel (prefab) te bouwen zijn. Nieuwbouwproject Hof van Overasselt bestaat uit 12 Optimaat-woningen, waarvan woningcorporatie Oosterpoort er 4 afneemt voor sociale huur. Van deze 4 huurwoningen zullen er 2 worden aangeboden via Entree. De 8 overige woningen zijn verkocht in de categorie betaalbare koop, met prijzen tussen € 209.500,- en € 217.500,-.

Officiele handeling op de bouwplaats
De feestelijke middag werd ingeleid door speeches van René Waas – wethouder van gemeente Heumen -, Stefan van Duijnhoven (KlokGroep), Kees van Kampen namens Oosterpoort en Koos Wessels van Emergo. Hierna volgde de officiële onthulling van de eerste Optimaat-woning en werd er getoost op een succesvolle afronding van de bouwwerkzaamheden. De circa 30 aanwezigen, waaronder de toekomstige bewoners van de 8 koopwoningen, konden de Optimaat-woning bekijken en de middag werd afgesloten met een informele borrel. Het eerste woningblok van Hof van Overasselt wordt op dit moment gemonteerd. Het volgende blok volgt medio oktober en het laatste blok wordt eind oktober/begin november gemonteerd. De oplevering van de koopwoningen is richting het einde van dit jaar.


Van links naar rechts: de heren Wessels (Emergo), ceremoniemeester Bert, Van Kampen (Oosterpoort), Van Duijnhoven (KlokGroep) en Waas (gemeente Heumen).

Optimaat: efficiënt, betaalbaar en duurzaam
Optimaat staat voor een efficiënte en duurzame bouwmethode. De bouw van de woningen gaat snel, doordat deze in de fabriek van Emergo prefab worden geproduceerd. Afhankelijk van het woningtype zitten de badkamer, keuken, toilet, trap en installaties allemaal in één module. Vanuit deze kern wordt er in elementen voortgebouwd en gaat de woning stekkerklaar naar de bouwplaats. Daar worden de woningen in 5 tot 10 dagen gemonteerd en binnen afgetimmerd. Nadat de nuts – waaronder gas, elektriciteit en water – is aangesloten en de tuin en openbaar gebied is ingericht, wordt de woning sleutelklaar opgeleverd. Door de korte bouwtijd is een compacte bouwplaats mogelijk en door het toepassen van prefab houtskeletbouw is er minder CO2-uitstoot. Hiermee sluiten de Optimaat-woningen optimaal aan bij de actuele woningbehoeften en -vraagstukken.

Meer over Optimaat